Om mig

 
Sofia Nordangård heter jag som driver denna hemsida och kennel. Jag bor tillsammans med min sambo Patrik och mina två hundar i ett hus utanför Jönköping i Småland. 
Jag är en hästtjej från början men 2016 valde jag att helt satsa på hundarna. 
Jag har haft flera hundar i mitt liv, min första hund, en engelsk setter, va en guda snäll omplacerings hund som jag fick jag när jag va 6 år gammal. Han va en ögontjänare och stack så fort man tittade bort men vi hade väldigt roligt ihop på ett barns nivå.
Några år senare tyckte pappa att jag skulle skaffa en jaktlabrador då det behövdes eftersökshundar, absolut sa jag men jag vägrade ha en svart. Så 2007 köpte jag min första labrador, en gul vid namn Ezzi   Hon va en fantastisk eftersök och stöthund och jag har tappat räkningen på hur många älgar, rådjur, rävar mm som vi har letat rätt på. Hon va inte den bästa apportören men hon va heller inte tänkt att användas som det.
 
                                               107717677_10157740158054514_4915381840249025109_n
 
Men så blev jag medbjuden på en apporterings träning, och jag kunde verkligen ingenting, alltså ingenting och hade ju en hund som kunde lika lite. Jag visste inte vad en dirrigering, sök eller markering va, men där va Alice min läromästare inom apportering. Ni kan läsa mer om henne undar fliken " Hundar vi minns".
Jag fick den stora äran att köpa henne och i augusti 2016 flyttade hon hem till mig 3 1/2 år gammal. Vi lärde känna varandra och till våren så startade vi vårt första WT och hösten 2017 va jag med på mina första fågeljakter och så va jag helt enkelt fast i apporteringens värld. 
Lyra köpte jag 2018 och hon är en fantastisk apportör, en grym viltfinnare och har visat stora framgångar på både tävligsbanorna och stora jakter. Med henne väcktes tanken på att ta en kull och då ville jag givetvis ha ett kennelnamn. Kennelnamnet har jag tagit över efter samma person som jag köpte Alice av och som också är samma person som tog med mig på mina första fasan och rapphönsjakter, Magnus Lindström. 
Min första kull föddes i våras och lilla Speja blev min första egenuppfödda hund som fick bo kvar   
Jag har många att tacka för att jag är där jag är idag, fått mycket erfarenhet på kort tid, men har ändå väldigt mycket kvar att lära och har alltid dörren öppen för nya tankesätt och nya inlärningsmetoder